Puppies

Puppies

We have puppies born June 27th!


The parents


Dam is our Keeva (Nord Ch O'Rowanne Caiomhe) and sire is Louie (UK CH Red Lucifer at Bonosue) whos was Best In Show 4 at National Terrier 2019 in the UK, handler was Mr John Averis and owner is Mr Ian Hardman in England.Keeva April 2019 5 047 (2)_edited3
Louie Head 2019 (3)_edited3
Keeva puppies 2019 9 days_edited1

Two bitches from the litter born in 2016

Dam was Ch O'Rowanne Fairground Attraction and sire was Ch Red Wire Daredevil.

Litter born in 2014

Dam was Myrddin's Footprints To Follow and sire was Ch Sorrel Hill Join The Storm.

Litter born in 2012

Dam was Ch Myrddin's Fottprints To Follow and sire was Ch Mac Rua's Hot Hazelnut.

Om den irländska terriern


En "irländare" går inte att trötta ut genom motion utan de behöver även mental stimulans. Genom sitt vakna sinne är de lättlärda och öppna för de flesta aktiviteter. Det kan vara allt från att följa med på en tur in till stan som att få gå ett viltspår i skogen, de har allsidiga jaktegenskaper. Genom sin snabbhet och smidighet är de alldeles utmärkta agilityhundar. I rasstandarden beskrivs de som "den fattiges väktare, bondens vän och gentlemannens favorit".

 

Får irländarna rätt aktivering är de lugna inomhus och favoritsysselsättning blir gärna att "softa" i soffan tillsammans med familjen... Blir de inte aktiverade fixar de däremot den delen själva, på sitt eget vis... Det är en vaken hund som är social och begåvad med sinne för humor.


Målsättningen med uppfödningen är fysiskt och mentalt väl fungerande hundar, utifrån Svenska Kennelklubbens och Svensk Irländsk Terrierförenings riktlinjer.

Kontakt:

Ring, maila eller besök oss om du har frågor om rasen och/eller eventuellt valpköp. Vi bor i Skå på Färingsö.